Lorna Byrne

Lorna Byrne levittää toivon sanomaa

Lorna Byrne on käynyt kolme kertaa vieraanamme Suomessa. Lornan viesti on täynnä toivoa: Emme ole koskaan yksin. Meillä jokaisella on oma suojelusenkelimme, riippumatta uskonnostamme tai uskomuksistamme.

Enkeleiden viestillä Lorna on saavuttanut ihmisiä ympäri maailman: ihmisten uskonnolliseta vakaumuksesta riippumatta tietoisuus suojelusenkelin läsnäolosta on tuonut heille lohtua  tilanteissa, joissa 
he ovat tunteneet olevansa aivan yksin maailmassa.

Lorna on tavattoman karismaattinen esiintyjä, jonka lämminhenkinen sanoma koskettaa kuulijoita syvästi. Ei ole ihme, että tilaisuudet Kulttuuritalossa, Finlandia-talossa ja Messukeskuksessa ovat olleet loppuunmyytyjä.

Lorna näkee enkelit fyysisinä olentoina

Lorna Byrne on kansainvälisesti tunnettu irlantilainen kirjailija ja erittäin suosittu esiintyjä eri puolilla maailmaa. Hän on lapsesta asti nähnyt enkeleitä ja keskustellut heidän kanssaan. Ensimmäisissä muistikuvissaan Lorna makaa pinnasängyssä ja näkee äitinsä jonka ympärillä on kauniita eri väreissä hehkuvia olentoja. Ne leijailivat ilmassa kuin höyhenet. Vasta vuosia myöhemmin hän ymmärsi, että olennot joita hän näki olivat enkeleitä.

Nykyisin Lorna näkee enkelit fyysisinä olentoina, aivan niin kuin me näemme toinen toisemme. Usein heillä on siivet ja kävellessään he leijuvat maan pinnan yläpuolella niin, että heidän jalkansa eivät kosketa maata. Joskus enkelit näyttäytyvät kirkkaana valona, mutta tarpeen tullen nämä ”valoilmiöt” voivat muuttaa muotoaan ja esittää ihmistä. Lorna kertoo, että hän näkee jokaisen ihmisen takana suojelusenkelin. Välillä nämä suojelusenkelit avautuvat Lornalle ja kertovat tärkeän viestin suojatistaan. Lorna sanookin, että jokaiselle meille Jumala on antanut lahjan suojelusenkelin muodossa.

Lorna Byrne oli enkeleiden ohjauksessa jo lapsena

Lorna oli jo lapsena enkeleiden koulutuksessa. He pyysivät häntä olemaan valppaana ja seuraamaan tapahtumia ympärillään, jotta hän oppisi näkemään tarkemmin ja ymmärtämään elämää ja ihmisiä syvemmältä tasolta. Lornan näkemät olennot olivat kaikki hänelle yhtä todellisia. Hän esimerkiksi leikki pitkään jo kuolleen veljensä hengen kanssa, ennen kuin hän ymmärsi että kyseessä oli henki eikä elävä ihminen. Vuosien saatossa Lorna tunnisti henget siitä, että he loistivat kirkkaammin kuin elävät ihmiset.

Lorna vietti paljon aikaa enkeleiden ja henkien kanssa ja tästä syystä vaikutti poissaolevalta. Siksi häntä pidettiin lapsena erilaisena ja jopa jälkeenjääneenä. Tilannetta ei helpottanut se, että enkelit kielsivät Lornaa puhumasta heistä. He sanoivat, että ihmiset eivät ymmärtäisi häntä. Tämä salailu oli raskasta Lornalle. Hänet ymmärrettiin toistuvasti väärin ja hän tunsi itsensä erilaiseksi ja ulkopuoliseksi.

Lornalla on ollut rankka elämä

Lorna Byrne syntyi köyhään perheeseen, välillä he olivat jopa kodittomia ja asuivat sukulaistensa luona. Ruokaa oli niukasti ja ajoittain perhe melkein näki nälkää. Lornalla oli oppimisvaikeuksia ja hänen ollessa 14 vuotta, vanhemmat päättivät keskeyttää tyttärensä koulunkäynnin. Lorna koki, että silloin häntä kohdeltiin väärin ja pidettiin vähempiarvoisena kuin muita sisaruksia.

Isä järjesti tyttärelle työpaikan huoltoasemalta ja siellä hän tapasi tulevan miehensä Joen. Elämä Joen kanssa oli täynnä iloa ja rakkautta ja pariskunta sai yhdessä neljä lasta. Pikkuhiljaa onnea alkoi varjostaa Joen heikko terveys. Kun heidän nuorin lapsensa oli neljä vuotta, Joe kuoli.

Joen poismeno oli järkytys perheelle ja käännekohta Lornan elämässä. Lorna muutti nuorimman tyttärensä kanssa toiselle paikkakunnalle. Vähitellen elämään tuli valoa ja Lornan luokse alkoi hakeutua ihmisiä, joita hän auttoi läsnäolollaan ja rukouksellaan.

Lorna kuuli enkeleiltä kirjoittavansa kirjan

Yksi ihmeellisimmistä asioista mitä Lorna Byrne kuuli enkeleiltä ollessaan lapsi, oli että hän kirjoittaisi kirjan. Lornasta ajatus oli mahdoton, koska hänellä on vaikea sanasokeus, eikä hän ollut koskaan lukenut yhtään kirjaa. Vuodesta toiseen enkelit yhä uudestaan muistuttivat häntä tästä tehtävästä.

Pian muuton jälkeen enkelit ilmoittivat Lornalle että nyt kirjan aika oli tullut. Seuraavat kaksi vuotta Lorna taltioi ajatuksiaan sanelukoneelle. Lorna tutustui Jean Callahaniin joka pitkän pohdinnan jälkeen lupautui kirjoittamaan tekstin puhtaaksi. Toinen kirjan syntyyn oleellisesti vaikuttanut henkilö oli kustantaja, jonka ehdotuksesta kirjasta tuli oma elämänkerta.

Kuuden vuoden uurastuksen jälkeen Lorna julkaisi keväällä 2008 elämänkertansa Enkeleitä hiuksissani (Angels in My Hair). Kirjan ilmestyttyä se kipusi nopeasti sekä Irlannin, että Ison Britannian myyntilistojen kärkeen. Samana vuonna se valittiin Irlannissa Vuoden tietokirjaksi. Kirja on käännetty noin kahdellekymmenelle kielelle ja julkaistu noin viidessäkymmenessä maassa, mm. USA:ssa, Japanissa ja Venäjällä.

Lornan kertomus on koskettava ja rehellinen. Hän kuvaa elämää köyhyydessä ja nälässä, sekä miehensä sairastumista. Samalla Lorna kertoo kuinka paljon enkelit ovat olleet avuksi ja rohkaisseet häntä elämässä eteenpäin. Enkelit ovat hänen opettajiaan ja heitä hän kuvaa tarkasti ja toden tuntuisesti.

Lornan kirjoissa on toivon sanoma

Lorna on kirjoillaan ja esiintymisillään syvästi koskettanut ihmisiä ympäri maailmaa. Enkeleitä hiuksissani on muuttanut tuhansien ihmisten elämää.

Lorna on myös herättänyt paljon huomiota Euroopan tiedotusvälineissä. Hän on ollut useasti vieraana BBC:n lähetyksissä. The Economics-lehti siteerasi joulunumerossaan Lornan enkelisanomaa ja hänestä on kirjoitettu monissa muissa arvostetuissa lehdissä, kuten The Times, The Indipendent ja Die Welt.

Lukijoiden lämmin vastaanotto on kuljettanut Lornaa ympäri maailmaa. Hänen tilaisuutensa ovat olleet loppuunmyytyjä niin Yhdysvalloissa kuin Euroopassakin. Maaliskuussa 2011 suomalaisilla oli suuri ilo kohdata Lorna ensimmäisen kerran Helsingissä, Kulttuuritalolla. Sen jälkeen Lorna on käynyt puhumassa Helsingissä kaksi kertaa, lokakuussa 2011 Messukeskuksessa ja syyskuussa 2012 Finlandia-talolla. Kaikki tilaisuudet olivat loppuunmyytyjä.

Lorna Byrnen kirjat suomeksi

Viisi Lorna Byrnen kirjaa on julkaistu suomeksi:

  • Enkeleitä hiuksissani (Angels in My Hair, 2008), suom. Joel Kontro, 2009 Otava
  • Portaat taivaaseen (Stairways to Heaven, 2010), suom. Tarja Kontro, 2011 Otava
  • Toivon viesti enkeleiltä (A Message of Hope from the Angels, 2012), suom. Tarja Kontro, Otava 2012
  • Toivon viesti enkeleiltä. Joulun erikoispainos (A Message of Hope from the the Angels. Christmas edition, 2012), suom. Tarja Kontro, Otava 2013
  • Taivaallinen rakkaus (Love from Heaven, 2014) suom. Tarja Kontro, Otava 2014

Kirjojen suomalainen kustantaja on Otava.

Enkeleitä hiuksissani

Kiehtova ja vilpitön omaelämäkerta naisesta, jonka kokemusmaailma ylittää tavanomaiset rajat. Teos oli Irlannin myydyin tietokirja vuonna 2008.

Lorna Byrne on elänyt henkiolentojen ympäröimänä koko elämänsä. Hän näkee enkeleitä, kuolleiden henkiä ja kokee ennalta usein traagisiakin tapahtumia. Lapsena hän luuli, että kaikki muutkin näkevät samoja asioita.

Omaelämäkerrassaan Lorna Byrne kertoo avoimesti erilaisuudestaan, kasvamisestaan köyhyydessä, työstään Dublinissa ja avioliitostaan. Hän kuvailee rehellisesti myös kokemiaan traagisia vastoinkäymisiä sekä rikasta henkistä maailmaansa.

Enkelit Lorna kuvaa tarkasti ja todentuntuisesti; hän vie lukijan matkalle enkeleiden taianomaiseen maailmaan, jossa hyvä voittaa pahan eikä kyynisyydelle ole tilaa. Lornan tarina puhaltaa lukijan mieleen toivoa kuin höyhenenkevyt henkäys – se kuiskaa: Ihmeitä tapahtuu jatkuvasti. Ihmiset eivät vain huomaa niitä.

Enkeleitä hiuksissani on koskettava ja mukaansatempaava tarina naisesta, joka elää kahden maailman välillä. Kirja koukuttaa lukijan, vaikkei enkeleitä ja henkiolentoja olisi ennen nähnytkään tai niihin uskonut.

Ihmeitä tapahtuu. Sinullekin.

Portaat taivaaseen – Stairways to Heaven

Kirjassa Lorna Byrne kertoo, kuinka hän aviomiehensä kuoleman jälkeen sai koottua taas elämänsä ja alkoi levittää enkelien sanomaa maailmalle.

Lorna paljastaa hyvin ainutlaatuisia yksityiskohtia enkeleistä ja siitä, kuinka nämä maailmassa toimivat. Hän muistuttaa lukijoita myös siitä, että heidän omilla valinnoillaan on merkitystä koko ihmiskunnan tulevaisuuden kannalta.

Lorna kertoo kiehtovia tarinoita myös hengistä, jotka ovat kulkeneet jo kaksikymmentä vuotta hänen mukanaan parantamassa väärintekijöitä ja auttamassa niitä, joiden elämää vääryydet varjostavat.

Toivon viesti enkeleiltä

Ihmiset lähestyvät maailmankuulua enkelikirjailijaa kysymyksineen, ja Byrne toimii välittäjänä ihmisten ja enkeleiden välillä. Hän neuvoo avunetsijöitä myös herkistymään enkeleiden viesteille.

Vaikka enkelit eivät poista konkreettisesti huolia, ne voivat muuttaa ihmisen suhtautumisen asioihin. Byrne kertoo maanläheisiä esimerkkejä itsestään ja läheisistään sekä muista kohtaamistaan ihmisistä. Enkelit seuraavat ja varjelevat meitä kaikessa, olipa kyse sairauksista, vanhemmuuden ristiriidoista, läheisen kuolemasta, sodan henkisistä arvista, yksinäisyydestä, sydänsuruista, opiskelu- tai rahahuolista.

www.lornabyrne.com