Tähtäimessä kokonaisvaltainen hyvinvointi

Ilon & Valon Markkinat 2014 -ohjelman ytimessä on ihmisen kokonaisvaltainen hyvinvointi. Esiintyjämme jakavat syviä omakohtaisia kokemuksiaan siitä, kuinka he lisäävät hyvinvointiaan: fyysisen, älyllisen, sosiaalisen, emotionaalisen ja henkisen hyvinvoinnin osa-alueilla. Näytteilleasettajien parissa ständeillä ja tietoiskuissa sytnyy mielenkiintoisia kohtaamisia.

Markkinat ovat auki 8.–9.3. klo 11–18. Liput ovelta. Tapahtuman nettisivut www.ilon&valonmarkkinat.com. Seuraa tapahtumaa myös FB-sivuillamme!

Ilon & Valon Markkinoiden 2014 ohjelman tuottaa FreeFlowFactory. Muutokset ohjelmaan pidätetään.

Ilon & Valon Markkinat

 Ohjelma lauantaina 8.3.2014

 VALO-sali

Kaarlo Jaakkola12.00 Kaarlo Jaakkola: Mitä on ravitsemushoito ja miksi se parantaa meidät? Elämäntyöhaastattelussa antioksidanttihoidon uranuurtaja lääkäri Kaarlo Jaakkola. Haastattelijana Pekka “Pequ” Nieminen.

 

Sampo Manninen13.00 Sampo Manninen: Meditaatio on askel kohti tasapainoa. Meditaatio on oleellinen osa hyvinvointia ja eheytymistä. Se avaa mielellemme tien rauhaan ja tasapainoon. Sampo ohjaa meidät meditaatiossa “pujahtamaan” päivittäisen ajatusten massan läpi hiljaisuuteen, jossa huomiotamme ei vie mikään vaan rauha ja tasapaino vallitsevat.

Päivi Storgard14.00 Päivi Storgård: Mieleni keinulaudalla: vaatii rohkeutta olla heikko. Mitä kaksisuuntainen mielialahäiriö on? Kuinka sen kanssa voi elää tasapainoista elämää, ilman häpeän taakkaa harteilla? Päivi kertoo omakohtaisista kokemuksistaan kuinka löytää tasapaino. Päivi on toimittaja, kirjailija ja kaupunginvaltuutettu.

Rakel Lingnell ja Eija Holmala15.00 Rakel Lignell & Eija Holmala: Raxun remppa –rapakunnosta pysyvään hyvään oloon. Syksyllä 2010 Raakel sai tarpeekseen jatkuvasta väsymyksestä ja päätti pistää elämäntavat remonttiin. Mistä syntyy motivaatio elämäntaparemonttiin? Miten aloittaa se ja kuinka onnistua siinä? Raxu jakaa parhaat vinkkinsä ja Eija avaa myytit faktoiksi.

Miia Leinonen16.00 Miia Leinonen: Mindfulness arjessa – näin pääsin irti masennuksesta. Sielunhoidon yliopisto-opettaja, pappi ja mindfulness-ohjaaja Miia haluaa tuoda esille toivon näkökulman. Hän kertoo oman kokemuksensa, kuinka hän pääsi irti masennuksesta. Miia ohjaa yhdessä tehtävän mindfulness-harjoituksen.

Ilkka Koppelomäki17.00 Ilkka Koppelomäki: Konkreettisia työkaluja syvempään parisuhteeseen. Mikä saa parisuhteen voimaan hyvin? Haluaisitteko oppia kommunikoimaan syvemmin ja ymmärtää toisianne paremmin? Tule yksin tai yhdessä kuulemaan konkreettiset vinkit oman parisuhteesi kehittämiseen.

 

 ILO-sali

kristiina kurki-suonio12.30 Kristiina Kurki-Suonio: Perhekonstellaatio menetelmän esittely käytännössä. Perhekonstellaatio on Saksalaisen psykoterapeutin Bert Hellingerin kehittämä terapiamenetelmä. Menetelmä tuo näkyväksi perheen sisäisen näkymättömän dynamiikan. Tämän information kautta saadaan ratkaisuja perhesuhteiden solmukohtiin.

raija_jouko_kivimetsa9013.30 Raija ja Jouko Kivimetsä: Hortoilu – Villiinny villivihanneksiin. Hortoilu on hortan eli villivihannesten keräämistä, säilömistä, kokkaamista ja niistä nauttimista. Horta on herkullista, ilmaista ja ekologista superfoodia, joka on kaikkien saatavilla. Raija ja Jouko kertovat, kuinka pääset hortoilun makuun jo tänä keväänä!

elisa_forsman9014.30 Elisa Forsman: Hypokoira – Nuuskuttavasta verensokerimittarista apua diabeteksen hoitoon. Mikä on Hypokoira? Kuinka niitä koulutetaan? Miten ne työskentelevät ja huolehtivat diabeetikosta? Avustaja- ja hypokoirakouluttaja Elisa on lavalla yhdessä Suomen ensimmäisen hypokoiran kanssa.

Teemu Nyyssönen15.30 Teemu Nyyssönen: Lääkinnällisillä sienillä terveyttä ja jaksamista jokaiselle. Miksi lääkinnällisistä sienistä on suuri apu niin stressinhallintaan, immuniteettiin kuin virkeyteenkin? Miksi lääkinnällisillä sienillä sanotaan olevan viisautta? Millä tavoin sienet voivat olla tulevaisuudessa terveytemme peruskivi niin kuin ne ovat olleet jo tuhansia vuosia idässä?

Anne Matero16.30 Anne Matero: Syvärentouttavat kulhot. Äänimaljan sointi ja värähtely murtavat lempeästi kehossamme ja sielussamme olevat tunne patoutumat. Tutustu metodin taustoihin ja koe hellästi kehoa rentouttava äänimaljahieronta Annen kulhoilla.

 

 Ohjelma sunnuntaina 9.3.2014

 VALO-sali

Jarkko Rantanen12.00 Jarkko Rantanen: Tunteiden voima.Tunteet voivat kiihdyttää meidät huikeisiin suorituksiin tai ne voivat lamaannuttaa. Ymmärtämällä tunteita ja niiden vaikutuksia ajatteluumme ja toimintaamme, tunteita voi käsitellä paremmin. Jarkko jakaa tunnetutkimuksen tuloksia ja vinkkejä, kuinka tunteista syntyy voima tekemiseen.

Minna Tervamäki13.00 Minna Tervamäki: Minnan metodit: Riko rajojasi – älä itseäsi. Mieti, mitkä asiat saavat sinut nauramaan. Kirjoita ylös villeimmätkin haaveesi. Ole rohkea ja utelias. Opettele kuuntelemaan kehoasi. Treenaa itsesi vahvaksi ja joustavaksi. Inspiroidu Minnan metodeista kääntämään vastoinkäymiset voitoiksi.

Olli Sovijärvi14.00 Olli Sovijärvi: Näin Biohakkeri hoitaa itsensä. Biohakkeri suhtautuu kehoonsa kuin monimutkaiseen järjestelmään. Hän kerää tietoa kehostaan, tuntemuksistaan ja käyttäytymisestään kehon syvällisellä ymmärtämisellä ja omakohtaisilla kokeiluilla. Olli on suomalaisen biohakkeroinnin edelläkävijä ja funktionaalinen lääkäri.

Ville Ojanen15.00 Ville Ojanen: Tunne aivosi, omista kokemuksesi. Kaikki mitä juuri nyt koet on aivojesi toiminnan tulosta. Kaikki mitä voisit kokea, on kiinni siitä mihin suuntaan ja kuinka nopeasti aivosi muuttuvat. Tule kuuntelemaan miten voit vaikuttaa aivojesi toimintaan ja muuttaa maailmaasi. Ville on koulutukseltaan aivotutkija, sielultaan filosofi ja ammatiltaan psykologi.

Sari Mcglinn16.00 Sari McGlinn: Itsehoitoa kiviä käyttäen. Kivet ovat avuksi niin kipujen ja jännityksien lieventämisessä kuin unelmienkin luomisessa. Kivillä voi hieroa, niitä voi pitää keholla tai laittaa huoneeseen kohottamaan energiatasoa. Sari tekee ohjatun itsehoidon, jossa saat käytännön kokemuksen siitä, kuinka kivillä voi hoitaa kehoa, mieltä – ja tunteita.

Pekka Nieminen ja Katri Helena17.00 Pekka “Pequ” Nieminen: Katri Helenan Taivaan tien syntytarina. Taivaan tie on rakkauden tie. Levy-yhtiön tuotantopäällikkö Pequ esittelee Katri Helenan uuden levyn ja kirjan ainutlaatuisen syntytarinan. Kirja ja levyn laulut ovat syntyneet Katrin kirjeiden ja muistikirjamerkintöjen pohjalta. Taivaan tie -levy ja kirja ilmestyvät huhtikuussa.

 

ILO-sali

Janne Grönin11.30 Janne Gröning: Luonto – parhain terapeuttini. Meillä on kymmenien tuhansien vuosien geneettinen yhteys luontoon ja tämä yhteys on monelta tänä päivänä katkennut. Oma henkinen hyvinvointini parani kun sain luontoyhteyteni toimimaan – luonto on henkisyyden tyyssija, sanoo luontokuvaaja Janne Gröning.

1Marketta Rantti2.30 Marketta Rantti: Rakkauden ainutlaatuinen voima. Rakkaus? Onko se muutakin kuin amerikkalaisista elokuvista tuttu sana joka liittyy romantiikkaan? Elämmekö rakkaudessa ja miten se näkyy teoissamme? Marketta puhuu rakkauden ainutlaatuisesta voimasta. Hän on terapeutin työssään huomannut, että aito itsensä rakastaminen on tie eheyteen.

Laura Jager-Laitio13.30 Laura Janger-Laitio: INTUITIO – Intuitiivisen elämän ABC. Laura kertoo miten intuition, sisäisen “HIMAn” seuraaminen on muuttanut täysin hänen elämänsä. Hän puhuu intohimolla siitä, mitä intuitio on, miten sen voi tunnistaa, kehittää ja hyödyntää omassa elämässään. Vapauta intuitiosi Lauran opastuksella!

Riitta Sarikko14.30 Riitta Saarikko: Syvennä ystävyyttä kehosi kanssa – kuuntele sisäistä viisautta! Kehotietoisuus avaa mahdollisuuden kuunnella omaa sisäisyyttä, päästää irti ja ottaa hyvää vastaan. Yhteydessä kehoomme ja sydämeemme voimme ilmaista keitä olemme ja olla läsnä. Riitta ohjaa lempeästi liikekielen vapauttamiseen, hyväksyvään kontaktiin itsen kanssa.

Jonas Dufvelin15.30 Jonas Dufvelin: Senshin Do – rentoudu liikkeen, musiikin ja hengityksen avulla. Senshin Do on fuusio Tai Chin, Qi Gongin ja joogan liikkeitä, mutta helpommassa muodossa. Saavutat Joonaksen rauhallisella opastuksella rennon ja meditatiivisen olotilan. Et tarvitse aikaisempaa kokemusta, ainoastaan motivaation rentoutua.

Sini-Maria Tuomivaara16.30 Sini-Maria Tuomivaara: Tanssimeditaatio – läsnäoloa liikkeessä. Kun mieli vilistää sinne tänne, ankkuroituminen liikkeen aistimiseen rauhoittaa. Harjoitamme tietoista läsnäoloa tanssin ja liikkeen kautta. Se auttaa tehokkaasti purkamaan mielen ja kehon jännitystiloja. Sini-Maria kertoo tanssimeditaatiosta ja vie meidät liikkeen kautta läsnäoloon.