Koe Findhorn suomeksi! 3-10.3.2012

findhorn_isoVuonna 2012 viisikymmentä vuotta täyttävä Findhorn on yksi Euroopan vanhimmista ja tunnetuimista henkisistä yhteisöistä. Pohjois-Skotlannissa sijaitsevassa ekokylässä asuu noin 500 ihmistä ja siellä vierailee vuosittain tuhansia ihmisiä eripuolilta maailmaa. Findhornissa järjestetään vuosittain satoja tapahtumia ja kursseja, mm Eckhart Tolle, Gangaji ja Caroline Myss ovat luennoineet siellä. MATKA TOTEUTUI 3-10.3.2012. YKSITOISTA ILOISTA SUOMALAISTA SAIVAT HIENON KOKEMUKSEN FINDHORNISTA!

 FINDHORN ELÄMYSMATKA

Henkistä avautumista parhaimmillaan. Lähde retkelle ihanaan Skotlantiin. Matkakohteena on maailmankuulu henkinen keskus Findhorn, jossa yhdistyy käytännön henkinen elämäntapa, koulutus ja upea luonto. Experience Week, Findhornin suosittu kokemusviikko, antaa tilaa uudistumiselle ja henkisen minän vahvistamiseen.

Legendaarisessa Findhorn yhteisössä voi kokea ainutlaatuisia tunnelmia tiedostavasta elämäntavasta sekä uudenlaisesta oppimisesta. Findhorn muodostuu kahdesta alueesta. The Park on kylä, jossa on sekä jännittäviä uudenajan ekotaloja että jo perinteikkääksi muodostunut karavaanialue. Toinen, lähellä sijaitseva paikka, on sharmikas satavuotias Cluny Hill hotellikompleksi pienessä Forresin kaupungissa. Yhteisö on laajentunut myös pitkälle ekokylän ympäristöön kuten esimerkiksi villin karuille Ionan ja Erraidin saarille, joissa unelmien hiljaisuusretriitistä tulee helposti totta.

SISÄISEN ÄÄNEN JOHDATUKSESSA

Keskus syntyi lähes viisikymmentä vuotta sitten kolmen periksiantamattoman ihmisen ponnisteluista kuunnella sisäistä johdatustaan. Aluksi Eileen ja Peter Caddy, sekä Dorthy Maclean, asettuivat vaatimattomasti aloilleen retkeilyvaununsa kanssa Skotlannin pohjoisrannikolle. Perhettä sekä ystäviä oli paljon, ja haasteet monenlaisia. Tarkoitus oli opetella elämään harmoniassa luonnon ja henkisten arvojen kanssa rakentaen uudenlaista käytännön henkistä elämäntapaa. Kerrotaan että Eileen kanavoi henkisiä ohjeita henkimaailmasta ja Peter sovelsi niitä mahdollisuuksien mukaan heti käytäntöön. Näiden ponnistelujen aikana syntyi myös kirjaklassikko Ovi sisimpään, josta löytyy henkisiä ohjeita uuteen elämään vuoden jokaiselle päivälle.

Vuosien varrella yhteisö kasvoi yhä monimuotoisemmaksi. Myös luonto alkoi kukoistaa aivan uudella tavalla. Alkujaan karussa maisemassa viihtyivät vihannekset ja kasvit herättivät paljon ihmetystä. Nykyään Findhorn on kuuluisa monimuotoisesta kasvillisuudestaan ja ihanista puutarhoistaan. Monenlaiselle uudelle ajattelulle on ollut tilaa, joten yhteisö on pysynyt elinvoimaisena vuosikymmenestä toiseen. Universal Hall the Parkin alueella kokoaa valtavasti ihmisiä ympäri maailmaa erilaisille henkisen alan tapahtumiin.

Nykyään monet ihmiset ovat asettuneet pysyvästi Findhorniin, ja toiset viihtyvät alueella viikkoja tai kuukausia. Tuhannet vierailijat saavat vuosittain arvokkaita kokemuksia kotiin vietäväksi. Jotkut palaavat yhä uudelleen lataamaan akkuja kehoa ja mieltä ravitsevaan ympäristöön. Sellaiset henkisen alan supertähdet kuten Caroline Myss, Ekhart Tolle ja Gangaji pitävät myös mielellään työpajoja tässä ainutlaatuisessa ympäristössä.

EXPERIENCE WEEK, MUKANA YHTEISESSÄ AVAUTUMISESA

Findhorn säätiö on kehittänyt monipuolisen sarjan työpajoja ja koulutusohjelmia. Keskeinen Findhorn elämys on kokemusviikko ( Experience Week), jonka Freeflow tarjoaa nyt suomenkielisen opastuksen kera keväällä 2012. Matkalle mahtuu noin kaksikymmentä vierasta. Kokemusviikko on monen konkarin mielestä paras tapa tutustua Findhorniin. Tällä viikolla pääsee ikään kuin kurkistamaan kulissien taakse, osallistumaan yhteisön päivittäisiin rutiineihin sisällä ja ulkona, sekä tutustumaan uusiin ihmisiin. Kokeneet oppaat ja inspiroivat työskentelymetodit takaavat kokonaisvaltaisen elämyksen.

Keskus tarjoaa monia ajatuksia ihmiskunnan henkisen avautumisen tueksi. On tärkeä luoda myönteistä tulevaisuutta tekemällä asioita yhdessä. Tätä tukee kokonaisvaltainen koulutus, mikä on jatkuvasti uudistuva, elävä kokemuksellinen prosessi. Harmoninen yhteistyö luonnon, henkisyyden, sisäisen kuuntelemisen kanssa, sekä Fidhorn yhteisön moni-ilmeinen historia, antavat runsaasti tilaa yhteisille luomisen mahdollisuuksille ja aidolle palvelemiselle. Termi love in action kuvaa tätä käytännönläheistä tapaa kohdata henkisen elämän iloja ja haasteita konkreettisesti.

Muutos alkaa meistä jokaisesta. Monelle kokemusviikko on ollut avain kokonaan uuteen elämään. Käytännöllisen työskentelyn lisäksi viikon aikana meditoidaan säännöllisesti, tehdään monenlaisia yksilö ja ryhmäharjoituksia, osallistutaan pyhään tanssiin, koetaan luontoelämyksiä ja jaetaan kokemuksia. Tärkeä sija on sisäisen kuuntelemisen opettelulla ja luontoyhteyden luomisessa. Yhteisössä rohkaistaan erityisesti itsetutkiskeluun. Järjestelmän ja ryhmän tuki vahvistavat henkistä herkistymistä ja avautumista Viikon aikana on hyvää tilaa pohtia, minkälaisessa muutoksessa itse haluaa olla mukana ja missä itse on parhaimmillaan.

Viikon aikana on mahdollisuus tutustua sekä The Park että Cluny Hill alueisiin. Tule mukaan seikkailuun tunnustelemaan miten voi elää uudella tavalla sekä luoda uutta myönteistä tulevaisuutta itsellemme ja koko planeetalle.